Kauris Company ja Nallekarkit

Tiistaina 5.4.2016 koulullamme vieraili Kaurismäki Company, joka esitti näytelmän Nallekarkit. Puolen tunnin näytöstä pääsivät seuraamaan kolme ryhmää, joista yhden kanssa järjestettiin myös pieni työpaja.

Kuva 1

Kohtaamisia. Kuvassa Santtu (oikealla) ja Reeta (vasemmalla)

Reeta on nuori tyttö, jonka mielestä jotkut asiat on hyvä pitää omana tietonaan eikä vaivata muita omilla ongelmilla. Toisin sanoen: älä paljasta itsestäsi mitään, äläkä vain anna muiden nähdä kiiltokuvan toiselle puolelle, koska mitä hänen asiat muille kuuluvat? Reeta elää yhdessä äitinsä kanssa, jonka psyykkinen mielentila horjuu syvän masennuksen ja ylipirteyden rajamailla. Kavereita Reetalla on kaksi: koulun nuorekas siivooja ja täysin tuntematon nettituttu, joka kutsuu itseään Pupuksi. Asiat kuitenkin muuttuvat, kun Reeta törmää koulun ruokalassa Santtuun, joka ei halua tyytyä pelkkiin Reetan kulisseihin.

Kuva 2

Näytelmässä korostui ennakkoluulot ja se, että omista ongelmista vaietaan eikä haluta hakea apua. Ystäville, jopa niille tärkeimmillekin, uskalletaan näyttää vain osa itsestä, kun ennakkoluulot toisen mielipiteistä pelottavat.

kuva 3

Työpajassa käytiin läpi näytelmän henkilöitä ja heidän roolejaan sekä saatiin vastauksia kysymyksiin kuten: Oliko Santtu tyttö vai poika? Oliko äiti Pupu? Oliko oikein, että siivooja kyseli Reetan kuulumisia? Lopuksi ryhmässä improvisoitiin kaksi pientä tarinaa, joihin jokainen sanoi vuorollaan yhden sanan.

Teksti ja kuvat: Iida Vakkuri 13C

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s