Vaellusreissu

Kevään 2016 vaellusreissu starttasi tiistaiaamuna 26.4. Santasportilta. Ensimmäisenä kohteena oli Luontokeskus Naava Pyhätunturilla. Siellä meille esiteltiin Pyhä-Luoston kansallispuistoa, ja söimme myös lounaan ennen itse vaellusosuutta.

Bussi jätti meidät Luostontien varteen, josta lähdimme lumikengillä ja metsäsuksilla taittamaan matkaa pienessä tihkusateessa. Leiripaikalle Huttujärven rannalle pääsimme noin puolitoista tuntia myöhemmin.

Leirissä ensimmäinen tehtävä oli teltan pystytys. Nukuimme kaikki yhdessä puolijoukkueteltassa, vetäjiä lukuunottamatta, he nukkuivat vuokratuvassa. Meidän piti valita paikka, kaivaa siitä lumet pois (lunta n. 80cm) ja saada teltta kasaan ja kamina sisään. Homma hoitui kuitenkin yllättävän nopeasti.

Ilta kului ruuanlaitossa ja syömisessä (nuudelien keittäminen saattoi viedä yllättävän kauan), ryhmien toisilleen vetämissä ohjelmissa (esittelykierros h:n päältä puhuen, lumenveistokisa, tukkihumala), saunomisessa ja nuotion äärellä istumisessa.

Keskiviikkoaamuna makuupussista potkittiin ulos kello seitsemän. Aamupalan ja teltan kasaamisen jälkeen suurin osa porukasta lähti valloittamaan Huttutunturin huippua. Tosin huipulla meille kerrottiin, ettemme olleetkaan Huttutunturin korkeimmalla kohdalla, vaan matalammalla huipulla.

Alaspääsyn jälkeen pidettiin nopea evästauko, kasattiin tavarat ja lähdettiin takaisin kohti Luostontietä. Bussimatkalla tunnelma oli melko hiljainen, kun ainakin puolet porukasta nukkui. Rovaniemellä täytyi vielä purkaa tavarat, laittaa teltta kuivumaan ja puhdistaa kamina, ennen kuin reissu oli virallisesti ohi.

ps. Meidät voi bongata tulevaisuudessa Metsähallituksen somesta #RohkeastiLuontoon -kampanjan yhteydessä.

Teksti: Ella Anttola, 15A

Kuvat: Kalle-Pekka Tiihonen

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Vaellusreissu

  1. Tuovi says:

    Mahtavaa! Tekin olette päässeet kokemaan ulkoilun ihanuutta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s